Magento of Opencart – het beste eCommerce platform voor 2021

Magento of Opencart – het beste eCommerce platform voor 2021

Bent u een beginnende ondernemer en wilt u zich gaan begeven op de eCommerce markt, of bent u een bestaande ondernemer en wilt u uw online activiteiten uitbreiden?
De meest voorkomende vraag is in dit geval welk eCommerce platform moet ik kiezen voo rmijn bedrijf. Wanneer u al wat onderzoek heeft gedaan, dan heeft u gezien dat er vele eCommerce platformen zijn en de meest bekende zijn Magento en Opencart.

In dit artikel geven we een hele korte uitleg over beide platforms en de verschillen en waarom wij bij Magento Monkey uiteindelijk Magento als het beste platform kiezen.

Het platform en zijn rol
Zoals hierboven al gezegd gaan we ons in dit artikel concentreren op Magento en Opencart.
De twee zijn concurrenten van elkaar en bieden een groot aantal opties die uw eCommerce onderneming helpen. We zullen kort de belangrijkste functies bespreken en vergelijken voor deze twee eCommerce platformen.

Over Magento
Magento valt onder Adobe, vooral bekend van de grafische software Photoshop. Magento wordt algemeen beschouwd als de onbetwiste leider van alle opensource e-commerceplatforms. Het belangrijkste aspect om deze status te behouden, is de volledige controle die het biedt. Samen met zijn geavanceerde functies biedt het een hoge schaalbaarheid en aanpasbaarheid voor uw e-commercebedrijf. Het is geschikt voor zowel startende webshops als grote enterprise bedrijven.

Over Opencart
Opencart is gebaseerd op MySQL/PHP-codebase en lijkt qua bewerkingen vrij veel op Magento. Wat Opencart een voordeel geeft, is het simplistische ontwerp en de gebruiksvriendelijke interface die de meeste gebruikers aantrekt. Het dashboard biedt eenvoudige bruikbaarheid, samen met functies die productbeheer, promoties, het genereren van rapporten enz. mogelijk maken.
Dit is ook gelijk het nadeel t.o.v. Magento, het bevat standaard een stuk minder opties.

Magento of Opencart, een korte vergelijking:
Onderdeel Magento Opencart
Prestaties Snellere laadtijd, ongeveer 568ms. Laad iets langzamer, ongeveer 936ms.
Interface Snelle en duidelijke interface. Well een ingewikkelde setup en installatie. Gebruiksvriendelijke interface en een simpele setup.
SEO Standaard vele SEO mogelijkheden. Tevens veel beschikbare extensies om SEO te verbeteren. Gelimiteerde SEO mogelijkheden en heeft weinig beschikbare extensies.
Support Er is een grote actieve Magento communicty met vele forums. Er is betaalde support voor rond de € 90,00 per maand.
Beveiliging Hoog beveiligd platform met zeer regelmatige updates voor beveiliging. Extensies van hoge kwaliteit. Iets minder goed qua beveiliging en updates. Ook de kwaliteit van extensies is minder goed qua beveiliging.

Conclusie
Als het gaat om open-source eCommerce-platformen voor (beginnende) ondernemers, kunnen maar weinigen zich meten met Magento of Opencart. Beide bieden vergelijkbare functionaliteiten, maar verschillen in aspecten zoals interface en beveiligingsfuncties. Omdat dit beter op orde is bij Magento, en tevens Magento een stuk uitgebreider is, kiezen wij bij Magento Monkey al jarenlang, naar volle tevredenheid, voor het Magento eCommerce platform.

© 2008-2024 WEB MOJO Solutions. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer en Privacy Policy | Blog
Realisatie: WEB MOJO Solutions