Gastbestellingen omzetten naar vaste klantenaccounts in Magento 2

Gastbestellingen omzetten naar vaste klantenaccounts in Magento 2

Meer dan 30% van potentiële kopers verlaat hun winkelwagentje wanneer webwinkels hen vragen om een account aan te maken. De jongere generaties houden van het snel afrekenen en geven niet de voorkeur aan een ingewikkeld registratieproces. De beste oplossing voor Magento 2 webshop eigenaren is om dan een Guest-to-Customer extensie te gebruiken. Deze geavanceerde functie helpt bij het automatisch aanmaken van accounts voor niet-geregistreerde gebruikers na het afrekenen. Zo kunt u als beheerder uw gastgebruikers efficiënt beheren.

Bij gebruik van deze extensie is het tijdens het afrekenproces niet meer nodig om dit te verstoren voor de klant door het bericht weer te geven “Gelieve eerst in te loggen”. U slaat automatisch bestellingen op en maakt van uw gasten trouwe klanten.

Hoe kunt u deze Guest-to-Customer extensie gebruiken?
U dient een aantal stappen te doorlopen;
– In het admindashboard vindt u de optie “Sales”.
– Klik vervolgens op “Orders” en selecteer de bestelling die door gasten is geplaatst. Druk op de knop “Convert Guest to Customer”.

Deze extensie heeft onder andere ook nog de volgende opties;
Onmiddellijk een account aanmaken
Wanneer iemand een bestelling heeft geplaatst en als gast naar de afrekenpagina gaat, maakt de extensie automatisch een nieuw account aan. Het systeem slaat het account op en u kunt het eenvoudig beheren in de backend.

Handmatige conversie van gasten naar klanten
Indien meerdere klanten regelmatig als gast bestellingen hebben geplaatst, kan het zo zijn dat u deze wilt omzetten naar klanten met een account.aangemeld.
U vindt een afrekenoverzicht om bestellingen van gastaccounts te bekijken en deze eenvoudig te beheren door meerdere gasten te selecteren en om te zetten.

Directe e-mailmelding over het maken van een account
Nadat een gastaccount is omgezet naar een klantenaccount, ontvangt de gast de accountbevestiging via e-mail. Als winkeleigenaar vindt u kant-en-klare sjablonen voor de accountbevestiging. Maar uiteraard kunt u zelf ook sjablonen maken en de e-mailinhoud aanpassen.

Bewaar voorgaande bestellingen
Magento heeft een standaard Guest Checkout-functionaliteit. Hierbij kunt u niet kijken naar alle bestelhistorie van deze klant. Er is dus geen mogelijkheid om bijvoorbeeld producten opnieuw te bestellen. De Gust-to-Customer extensie heeft dat probleem opgelost. In het nieuwe klantaccount worden de eerdere bbestellingen weergegeven. Wanneer de klant zijn geregistreerde e-mailadres gebruikt om een ​​bestelling te plaatsen, zal de functie Guest-to-Customer deze identificeren en de bestelling opslaan onder het nieuwe klantenaccount.

Zoals u ziet biedt deze extensie vele voordelen en kunt u daardoor ook weer uw sales verhogen in uw Magento webshop!

© 2008-2023 WEB MOJO Solutions. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer en Privacy Policy | Blog
Realisatie: WEB MOJO Solutions